Завершив переклад політичного трактату "Герой" Бальтасара Грасіана (1637)

Sponsored
Sponsored
Sponsored
Sponsored

Завершив переклад політичного трактату “Герой” Бальтасара Грасіана (1637). Твір невеличкий, але надзвичайно складний, адже Грасіан головний представник вишуканого напрямку “консептізм”.
Так, зміст терміну “концепт” – це витвір Грасіана. “Концепт-кар” – має такий саме зміст, який закладав у нього іспанський мислитель 17 ст.
Ця книга про те, як стати харизматичним лідером. Звучить по-сучасному. Думки автора дуже цікаві і в плані викладу матеріалу і в плані стилю – лаконічні, стислі, але об’ємні.
Особливістю перекладу є те, що його вперше зроблено за рукописом автора. Сам рукопис було знайдено лише в 2013 році. Але хоч він і доступний онлайн, однак досі ще не було навіть іспанських видань саме по рукопису, який місцями відрізняється від всіх його публікацій, в т.ч. перших – 1637 та 1639 років.
P.S. До речі, в 1792 р. російською мовою (у перекладі з французької) цей текст видавався під назвою “Ирой Валтазара Грациана, с критическими, историческими и нравоучительными примечаниями г. Курбевиля”

Share
Published by
Serhii Kupriienko

Recent Posts

Як стати  Software Engineer: моя історія

Для кого ця стаття? Для таких як я сам, хто в часи пандемії та суттєвої…

3 роки ago

Useful Git commands

Git is a free and open source distributed version control system designed to handle everything from small…

3 роки ago

Useful ASCII tables

ASCII Tables ASCII abbreviated from American Standard Code for Information Interchange, is a character encoding standard for electronic communication.…

3 роки ago

Conda cheatsheet

Conda Managing Conda and Anaconda, Environments, Python, Configuration, Packages. Removing Packages or Environments Читати далі…

3 роки ago

TOP-10 questions about Python

Читати далі TOP-10 questions about Python

3 роки ago

TOP-10 questions about Django

Читати далі TOP-10 questions about Django

3 роки ago

This website uses cookies.